sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Ce sa mananci pentru o piele fara riduri

(dr Cristian Panaite de la Kilostop e in masura sa ne invete.)

Daca te uiti la vedete si le admiri pielea tanara si dupa 40-50 de ani, sa stii ca nu toate merg la plastician, nici la spa-uri cu tratamente "revolutionare"...
Unele chiar stiu ca secretul tineretii fara batranete sta in alegerile zilnice. Mai precis, stiu ca anumite alimente le protejeaza de aparitia ridurilor, pe cand altele pot "desena" pe fata o harta nedorita a anilor.

Sunt alimentele care, consumate zilnic, pot intarzia sensibil aparitia ridurilor.
Pielea este cel mai mare organ al corpului uman. Are in jur de 2 metri patrati. Ea se se regenereaza continuu, reparand stricaciunile produse de factorii agresivi de mediu precum razele ultraviolete solare si poluarea. Cu trecerea timpului, pielea devine mai subtire, mai fragila, isi pierde din elasticitate si volum si se rideaza.

Crema antiage cu macerat de mimoza. Si cu telul in ea!


Ce alimente iti pot face riduri
Un studiu din 2001, publicat in Journal of the American College of Nutrition (Skin wrinkling: can food make a difference? de MB Purba et al.) arata ca "un consum ridicat de legume, fasole, mazare, linte, ulei de soia si ulei de masline pare sa protejeze pielea de riduri". Pe de alta parte, "un consum ridicat de carne, lapte si unt pare sa aiba un efect advers." Mai precis, prunele, merele si ceaiul verde sunt cele mai eficente in lupta cu ridurile, iar grasimile saturate cei mai mari dusmani.

Ceaiul verde tine ridurile departe
Un alt studiu din 2011 (Green tea polyphenols provide photoprotection, increase microcirculation, and modulate skin properties of women de U. Heinrich et al, publicat de Journal of Nutrition) a constatat ca fitonutrientii din ceaiul verde au capacitatea de a proteja pielea impotriva radiatiilor nocive si contribuie la imbunatatirea calitatii pielii la femei. Dupa 2 luni in care au consumat zilnic ceai verde, s-a observat o reducere de 16% in asprimea pielii si o imbunatatire cu 25% a elasticitatii si gradului de hidratare al pielii.
Asadar, nu degeaba se spune ca frumusetea vine din interior... Pielea ramane frumoasa daca mananci multe legume. Si nu uita nici de cana zilnica de ceai verde!


Dr. Cristian Panaite
medic nutritionist, co-fondator Clinica de Nutritie KiloStop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu