marți, 19 noiembrie 2013

Va veni totusi si iarna...

Gata cu muraturile? dar cu schimbatul cauciucurilor?  Sa ne gandim si la ten, in calitatea lui de cel mai mare organ al corpului...  asa mare cum e el, reprezinta totusi doar o parte din noi. Este esential pentru aspectul nostru fizic, dar nu trebuie sa cadem in extrema cealalta, igrijindu-l in mod excesiv, aplicand creme peste creme, masti zilnice, tratamente cosmetice prea frecvente.

Pentru un ten prin care sa nu tasneasca grasimea
prin pori, invingand si pudra, si fondul de ten

Crema se aplica in strat subtire dimineata si/sau seara. Nu trebuie tinuta in sertarul de la birou si aplicata de cate ori bagam mana dupa vreun act, peste un ten prafuit, eventual chiar peste machiaj.
Crema de noapte este necesara la anumite tipuri de ten si numai in anumite cazuri-de pilda in cazul tenurilor uscate sau care incep sa se rideze. Pe de alta parte, daca simtim ca tenul este stabil, pielea nu "strange" sau nu luceste excesiv, este suficienta aplicarea unui tonic, fara a a mai aplica si crema, timp de cateva zile. Apoi revenim la ritualul obisnuit.

Pentru un ten cu aspect sanatos, somnul suficient si miscarea aduc beneficii tenului la fel de multe ca cea mai eficienta crema.


Tenul uscat

Lipsa de apa specifica acestui tip de ten impune atentie tocmai in zona hidratarii. Este un ten sensibil la modificarile de temparatura, expus ridarii datorita legaturilor deficitare intre celulele de la nivelul epidermei si unei posibile deficiente de acid hialuronic care pastreaza apa la nivelul pielii.  Acest tip de ten trebuie ingrijit cu atentie. Nu se recomanda creme cu grasimi animale. Cremele trebuie sa contina acid hialuronic si grasimi vegetale (monoi tahiti, migdale, masline, unt de cacao, unt de shea, argan, unt de mango). Nu se aplica tonere care contin alcool sau masti acide.
E necesara protectie solara in toate anotimpurile.


Tenul gras

Persoanele cu tenul gras au tendinta sa se spele des, chiar cu sapun, cu scopul de a indeparta grasimea care da un aspect lucios pielii. Nu este un procedeu benefic pentru piele.
Tenul va reactiona la lipsa de grasime si va produce continuu alta cu mai mult "zel".
Tenul gras trebuie protejat nu prin indepartarea obsesiva a grasimii ci prin reducerea ei si pastrarea unui echilibru intre grasimea si apa din piele.

Asadar, persoanelor cu ten gras li se recomanda folosirea seara si dimineata a unui demachiant special pentru acest tip de ten, de asemenea folosirea unui peeling cel putin o data pe saptamana la recomandarea unei cosmeticiene, care va evalua  starea in care se gaseste tenul la momentul respectiv.
Esential este folosirea tonicului pentru fata, dupa demachiere si dupa gomaj, si aplicarea unei creme hidratante cu active care regleaza secretia de sebum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu