vineri, 9 august 2013

La o cafea cu... pielea noastra

Sa incepem cu o mentiune... CAFEINA = COFEINA. Sunt sinonime, da. 
Stia toata lumea? 
Nu stiu daca dupa vreo lege scrisa sau nescrisa, cand pronuntam cu "o" se refera mai degraba la zona alimentara, iar cu "a" la restul... de exemplu, in cosmetica.

Unde o gasim? in frunzele, fructele si semintele arborelui de cafea, de ceai si a altora si ne este partenera dimineata, cand aburii cafelei, de exemplu, ne fac sa ne trezim fara pungi sub ochi, zambitoare, rujate, rimelate (cel putin asa e in reclamele de la cafea).

Mai e prezenta si  intr-o multime de bauturi racoritoare ce contin produse derivate din nuca de cola, dar pe care nu le mentionam ca sa nu facem reclama :-). 

Partea buna e ca fiind foarte usor de obtinut ca produs secundar rezultat in urma decofeinizarii cafelei, cafeina nu este de obicei obtinuta prin sinteza chimica. Deci naturala, numai buuuuuna....




In ultimele decenii cafeina a intrat in atentia dermatologilor ca fiind activ cosmetic care trece usor de bariera cutanata si este absorbit in profunzimea pielii.

Si uite-asa, dragalasa cafeina, in caz ca nu v-a dat dependenta privindu-va arogant din ceasca, va poate da pentru actiunea ei antioxidanta, antiedemoasa, anticelulitica.


In crema pe care am-am preparat-o, pe langa cafeina este si pudra de acerola, extract de iedera.... ulei de gref, de avocado...  bunatati, care mai de care mai antioxidante, anticelulitice, antiadipoase....  dar daca nu se aplica macar de 2-3 ori saptamanal, e cam degeaba.  

Dar cine stie?  poate cafeina  da dependenta si cand intra prin piele, asa ca nu vom putea fara sa  o aplicam de cateva ori pe saptamana (masajul nu trebuie sa fie indelungat, ci doar pana intra in piele). Doar pielea este cel mai mare organ uman, nu poate fi tratat cu jumatati de masura!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu