miercuri, 12 iunie 2013

Despre frumusete

Am creat acest blog, de fapt Monica i-a pus temelia (multumesc, Monica!) la presiunile lui Catalin (talentatul realizator al siteul meu www.fii-frumoasa.ro, multumesc, Catalin!), ale Simonei, care ma indeamna sa activez pe forumuri si sa vin din spate cu un blog...   si ale multor altora in a caror parere cred.

O gramada de zile nu am fost in stare sa postez nimic... pot scrie mailuri kilometrice, pot povesti nimicuri pe randuri intregi, dar daca trebuie sa scriu intr-un anumit fel, ma blochez. Daca mai intru si pe bloguri ale altor persoane (fara legatura cu scrisul), imi dau seama cat de multa lume stie sa scrie bine, cu umor, cu sens, iar panica devine chiar mai mare.
Stiu ca ma pot intinde prea mult, ca folosesc ghilimele si puncte de suspensie in exces, dar ca sa pot totusi posta pe blogul acesta de "taclale", o sa uit de talentul celorlalti, de cusururile mele si am sa scriu exact asa cum as face-o intr-un dialog intre prieteni.

Ah! Cred ca am uitat sa spun de ce nu ma limitez doar la mailurile mele si m-am apucat sa scriu pe blog.
Pentru ca vreau sa imi  promovez siteul... in ale carui produse cred si care de vreo doi ani incoace mi-a dat un sens... intr-o anumita zona.  Sunt produse cosmetice chiar hand made, chiar naturale, care nu rezista mai mult de trei luni, deci chiar  (din nou :-) nu au conservanti.

Fii frumoasa!
S-a tocit si formula "frumusetea vine din interior", dar mie imi pare mai adevarata ca oricand.
Femei foarte frumoase sunt multe.... e de ajuns sa te uiti in jur si nici nu stii despre care poti spune "e cea mai frumoasa", "e mai frumoasa decat..".

Cred ca e nevoie acum de o alt fel de frumusete, una venita "din spate". E nevoie de femeile care intorc intr-un fel sau altul frumusetea lor catre ceilalti.

Am vazut de curand un reportaj despre Marta Bibescu.
Nascuta Lahovary,  ea facea parte din cele mai vechi  familii romanesti cu traditie politica si culturala.
Se casatoreste in 1905, cu printul George Valentin Bibescu si devine astfel printesa Martha Bibescu, intrand intr-o familie princiara, din care mai fac parte Ana-Elisabeta Brancoveanu, contesa Ana de Noailles si Elena Vacarescu, dar si cu rude franceze in genealogie directă cu familia impăratului Napoleon Bonaparte.

Calatoreste mult si se remarca in activitatea de scriitoare, fiind premiata de Academia Franceza.
A trait 84 de ani, ultimii ani din viata petrecandu-i la Paris. 

Dar ceea ce m-a impresionat in biografia ei este faptul ca in primul razboi mondial  a condus, ca voluntar,  un spital pentru raniti la București.

Fiica uneia dintre doamnele de onoare ale reginei Elisabeta scria: "La spital am fost foarte ingrijorate in ultimele zile din cauza arestarii Marthei Bibescu.  (...) Doua lucruri sunt certe – e foarte frumoasa si foarte inteligenta"

In 1945 Martha Bibescu pleaca in Anglia, apoi la Paris. A ales sa protesteze prin exilul sau la Paris fata de cursul politicii romanesti. In 1963 este numita  consilier al presedintelui Charles de Gaulle in problema romaneasca, aceasta numire fiind un act de recunoastere publica a eforturilor sale de-o viata pentru tara natala.

(am spicuit de pe Wikipedia si din Adevarul, dar mai interesanta pentru "taclale" este viata ei sentimentala, a fost curtata de oameni politici europeni extrem de influenti... dar puteti sa cititi amanunte interesante din viata ei aici. De exemplu ca la un moment dat se indragosteste de varul sotului ei, care insa era homosexual, aflat se pare intr-o legatura intima cu Marcel Proust)

Toti vorbeau despre frumusetea, dar mai ales despre eleganta ei...

Marta Bibescu

As fi vrut sa imi numesc o crema chiar asa.. Marta Bibescu. Dar nu stiu exact cum e cu drepturile de autor, cu denumirile... asa ca am sa ii spun MARTA.

Crema Marta o sa ne faca sa aratam ca printesa Bibescu  :-).
Cu acmella, cu puternic rol de antiimbatranire, de refacere a colagenului. Acemlla este o planta care creste in zonele tropicale dar este exploatata pentru efectele ei cosmetice in Franta (tara adoptiva a Martei  Bibescu :-), cu extract de ceai verde, de colagen vegetal, cu vitamina E si B5, toate lafaindu-se intr- emulsie de ulei de borago (un excelent hidratant si reparator cutanat) si apa de neroli. (sau portocal amar, tot in Franta se realizeaza si aceasta apa florala).

http://www.fii-frumoasa.ro/produse/Creme-bio-exclusiviste,12/CREMA-MARTA,101?filter_categoryid=12&page=0

Un comentariu:

  1. Felicitari, blogerito! Ce poveste frumoasa i-ai dedicat cremei Marta! Asteptam si alte cosmetice naturale cu povesti pe masura!

    RăspundețiȘtergere